miercuri, 22 aprilie 2015

Programul zilnic al scolarului de 6 -10 ani

Prima parte a zilei este dedicata invatarii si jocului, cu deosebireaa ca timpul pentru invatare va fi mai amplu, iar cel pentru joaca se va micsora progresiv, fara sa dispara complet.


Dupa masa pe pranz, este de preferat ca micul scolar sa doarma o ora, sau o ora si jumatate. Urmeaza invatarea lectiilor pentru a doua zi si efectuarea temelor scrise. In primele luni ale clasei intai efectuarea temelor scrise nu trebuie sa dureze mai mult de 50-60 de minute, cu pauza de 10 minute, datorita caracteristicilor de dezvoltare psihica si fizica la aceasta varsta.


Dupa ce a invatat lectiile si si-a efectuat temele, copilul are nevoie sa fie ajutat sa invete sa-si faca singur ghiozdanul pentru a doua zi. Urmarind orarul pentru ziua urmatoare, punem in ghiozdan cele necesare, fara a uita nimic. Ghiozdanul trebuie pregatit dupa efectuarea temelor si in nici un caz dimineata inainte de a pleca la scoala.


Apoi, poate sa mearga la joaca. Chiar daca este scolar, copilul are nevoie sa se joace, sa mearga in parc , la locul de joaca , sa cunoasca copii noi de varsta apropiata , sa-si consume energia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu