joi, 23 iulie 2015

stiinte naturale la gradinita

copilul de gradinita va invata despre:

Plante si animale. Natura este prima care ii starneste micutului curiozitatea, asa ca va fi incantat sa afle cate ceva despre ea. Va invata cum sa le recunoasca, sa le descrie si sa le ingrijeasca.

Cele cinci simturi. Gustul, mirosul, vazul, auzul si simtul tactil ii sunt exploatate celui mic la maximum pentru a face cunostinta cu lumea inconjuratoare.

Dezvoltarea gandirii. Puiul tau va invata sa puna intrebari, sa asculte, sa oberve detalii si sa intreprinda mici experimente.

Activitati sportive. Copiii sunt adeseori dusi, in sezonul de primavara sau toamna, in parc sau in curtea gradinitei pentru putina miscare. In acest fel, ei invata cat de importanta este dezvoltarea fizica prin exercitii de gimnastica, alergare si sporturi de echipa.

Obiceiuri sanatoase. Cu siguranta, prichindeii au invatat de acasa regulile de igiena personala, dar la gradinita va aprofunda obiceiurile despre curatenia proprie, dar si a locului unde stau. Spalatul pe dinti si ordonarea jucariilor sunt primele pe lista.

Alimentatie. Cat de important este sa manance sanatos, care sunt alegerile cele mai bune cand vine vorba de mancarem, obiceiuri culinare in diferite culturi si bunele maniere la masa sunt doar cateva dintre lectiile predate de doamna educatoare.

Siguranta. Primul ajutor si regulile de siguranta sunt prezentate micutilor pentru a se descurca in situatii limita. De asemenea, ei trebuie sa cunoasca faptul ca pot suna la 112 pentru a cere ajutor in astfel de imprejurari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu